Niet verhuizen maar wel meer woonruimte

Wet kwaliteitsborging voor het bouwen WKB

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) versterkt de positie van opdrachtgevers in de Nederlandse bouwsector. Deze wet waarborgt dat opdrachtgevers kunnen rekenen op tijdige, binnen budget opgeleverde bouwprojecten van hoge kwaliteit. Onder de Wkb zorgt onafhankelijk toezicht door kwaliteitsborgers voor vertrouwen in de bouwkwaliteit. Geschillen worden efficiënter opgelost, en er is betere bescherming tegen bouwfouten dankzij verplichte verzekeringen. Kort gezegd, de Wkb plaatst de belangen van opdrachtgevers op de voorgrond, wat essentieel is voor een bloeiende en betrouwbare bouwsector.

ConceptDakopbouw: De klant centraal

"Onze klanten zijn onze prioriteit, en we hechten grote waarde aan persoonlijk contact en proactief meedenken met onze klanten. Deze synergie, gebaseerd op de pijlers van kwaliteit, strikte naleving van afspraken en streven naar maximale klanttevredenheid, resulteert in optimale ruimte & comfort. Concept Dakopbouw waarborgt kwaliteit en biedt een uitgebreide garantieperiode van 15 jaar. Ons ultieme doel is een tevreden klant!" De Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen helpt ons daarbij. Lees hier over de inhoud van de wet, in 10 punten;

1. Transparantie

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) speelt een cruciale rol in het bevorderen van transparantie in de bouwsector. Deze wet geeft opdrachtgevers en stakeholders meer inzicht in het bouwproces en de kwaliteit van het werk. Onder de nieuwe regels van de Wkb zijn alle aannemers die binnen gevolgklasse 1 opereren verplicht om zich te houden aan de strengere voorschriften. Dit betekent dat er duidelijke richtlijnen en normen zijn die moeten worden gevolgd om de kwaliteit van bouwprojecten te waarborgen.

2. Toezicht:

Een van de belangrijkste veranderingen die de Wkb met zich meebrengt, is de verschuiving van het toezicht op bouwprojecten van de gemeente naar private kwaliteitsborgers. Deze verandering draagt bij aan meer onafhankelijkheid en expertise in het toezichtproces. De private kwaliteitsborgers zijn gespecialiseerd in het beoordelen van de kwaliteit van de bouwwerken, wat leidt tot een meer gedegen en deskundig toezichtsproces.

3. Opleverdossier

Dankzij de Wkb wordt er een gestandaardiseerd opleverdossier ingevoerd, dat relevante documenten bevat die betrekking hebben op het gebouw. Dit dossier voorziet opdrachtgevers van gedetailleerde informatie over hun eigendom en de uitgevoerde werkzaamheden, wat leidt tot een beter geïnformeerde en tevreden klant.

4. Geschillen:

De Wkb introduceert een gestructureerde aanpak voor het oplossen van geschillen in de bouwsector. Dit maakt de afhandeling van geschillen efficiënter en effectiever. Door duidelijke procedures en regels te volgen, kunnen conflicten tussen partijen op een gestructureerde en eerlijke manier worden opgelost.

5. Kwaliteit

De Wkb legt een grotere verantwoordelijkheid bij bouwers om hoogwaardige bouwkwaliteit te leveren. Aangezien zij nu verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van het werk, worden bouwers gestimuleerd om zich te richten op vakmanschap en het vermijden van bouwfouten.

6. Vertrouwen

Deze wet versterkt het vertrouwen tussen bouwers en opdrachtgevers doordat opleveringen objectiever worden beoordeeld. Opdrachtgevers kunnen erop vertrouwen dat hun bouwprojecten worden beoordeeld op basis van duidelijke criteria en onafhankelijke evaluaties.

7. Tijd en geld

De Wkb draagt bij aan efficiëntere bouwprocessen, wat resulteert in een snellere voltooiing van projecten en een betere controle over het budget. Dit komt zowel opdrachtgevers als bouwers ten goede.

8. Consumentenbescherming

De Wkb biedt consumenten (opdrachtgevers) aanzienlijk betere bescherming tegen bouwfouten en ondeugdelijk werk. Hierdoor worden hun belangen beter beschermd en hebben ze meer zekerheid over de kwaliteit van het eindproduct.

9. Verzekering

Onder de Wkb worden aannemers verplicht om een verzekering te hebben die eventuele fouten dekt. Dit biedt extra zekerheid voor opdrachtgevers en waarborgt dat eventuele problemen opgelost kunnen worden zonder financiële lasten voor de opdrachtgever.

10. Samenwerking

De Wkb bevordert samenwerking en communicatie tussen alle partijen in de bouwketen. Deze verbeterde samenwerking draagt bij aan een hogere bouwkwaliteit, omdat alle betrokkenen beter op elkaar afgestemd zijn en streven naar een succesvol eindresultaat.

Een dakopbouw voor ieder type woning

Bij Concept Dakopbouw kunt u terecht voor dakkapellen en dakopbouwen in alle soorten en maten. Van monumentaal tot ultra-strak, van hout tot zink of in kunststof.

Ontdek de prefab dakopbouw die bij uw woning past!

Plat dak

Onze bouwkundigen vertalen uw wensen naar een fraai ontwerp en begeleiden uw bouwvergunning.

Dakkapel

Van monumentaal tot ultra strak: u kunt kiezen tussen zowel standaard dakkappellen als maatwerk oplossingen.

Verlegde nok

Een verlegde nok aan de achterzijde biedt in combinatie met een dakkapel aan de voorzijde van uw woning, maximale woonruimte.

Verhoogde nok

Verhuizen? Waarom creëert u niet een compleet nieuwe extra etage op uw woning?

Meer weten over ConceptDakopbouw? Stel ons een vraag, plaats een opmerking of vraag een offerte aan.

 • Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
 • Ongeldige invoer
  Type opbouw
  Ongeldige invoer
  Gewenste uitvoerdatum

  Ongeldige invoer
  Heeft u al een vergunning?
  Ongeldige invoer
  Afwerking  Casco

  Uitsluitend produceren en plaatsen, buitenom geheel afgewerkt, binnen geïsoleerd en beplaat, de elektra is voorbereid (excl. bedrading).

  Casco Plus

  Casco, plus bijvoorbeeld binnenwanden (incl. isolatie en voorbereiding elektra (excl. bedrading)), constructievloer of zand/cementvloer, trap.

  Compleet afgewerkt

  Van A tot Z, van omgevingsvergunning tot afwerking en oplevering.


  Weet u nog niet precies hoe u de opbouw wil afwerken? Wij adviseren u graag in een persoonlijk gesprek.

  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer
  Ongeldige invoer

Timmerfabriek Kopmels B.V.

Warmenhuizerweg 23
1749 CG Warmenhuizen

Tel. 0224-552080

Telefonische bereikbaarheid:
Ochtend: 09.30 uur - 12.00 uur
Middag: 14.00 uur - 15.30 uur

Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden:
ma. t/m vrij.: 8:30 uur - 17:00 uur