Niet verhuizen maar wel meer woonruimte

Dit komt er kijken bij de aanschaf van een dakopbouw

Op zoek naar meer woonruimte maar verhuizen geen optie? Dan kun je met een dakopbouw zorgen voor die extra ruimte. Er komt veel kijken bij het realiseren van een dakopbouw. Concept Dakopbouw is zeer ervaren en verzorgt het gehele traject van advies tot vergunningsaanvraag, en van plaatsing tot aan stukadoorswerk. Bent u benieuwd hoe wij werken? Hieronder vindt u ons stappenplan:

Dit komt er kijken bij de aanschaf van een dakopbouw

Wanneer je op zoek bent naar meer woonruimte maar verhuizen is geen optie, dan kun je met een Dakopbouw zorgen voor die extra ruimte. Er komt best veel kijken bij het plaatsen van een dakopbouw. Concept dakopbouw is zéér ervaren verzorgt het gehele traject, van advies tot vergunning aanvraag en van ontwerp tot montage. Hieronder hebben we in zes duidelijke stappen uitgewerkt hoe we werken.

Proces in 8 stappen

1. Offerte aanvraag

De eerste stap is het aanvragen van een offerte of prijsindicatie. U kunt dit aanvragen via de knop “offerte aanvragen” rechtsboven op de website. Aan de hand van de door u aan ons toegezonden informatie en tekeningen stellen wij vervolgens een eerste offerte op. Deze offerte wordt gebruikt als eerste “praatplaatje”.

Vraag een offerte aan

2. Deskundig advies

De gemaakte offerte wordt veelal bij u thuis of bij ons op kantoor uitgebreid doorgenomen. Tijdens dit gesprek laten we u graag voorbeelden zien en vertellen we wat er mogelijk is voor uw situatie. We geven een duidelijke uitleg van de in de offerte opgenomen werkzaamheden en welke materialen we gebruiken. Opvolgend op dit gesprek maken we uw offerte verder naar wens. Nadat de ondertekende offerte is ontvangen zetten wij uw project in onze agenda.

3. Vergunningsaanvraag of principe aanvraag

Een dakopbouw is vergunning plichtig. Wij nemen het aanvraagtraject volledig uit handen. We verzorgen de tekeningen en documenten die de gemeente nodig heeft en vragen de omgevingsvergunning aan. Het kan voorkomen dat u niet exact weet of een dakopbouw mag of hoe deze eruit moet komen te zien. Geadviseerd wordt om dan eerst een zogenaamde principe aanvraag bij de gemeente te doen. Ook dit kunnen wij of een partner van ons voor u verzorgen!

4. Doorlooptijd vergunning

Nadat wij de vergunning voor u hebben ingediend wordt deze beoordeeld door de gemeente, bouw- en woningtoezicht, welstand en de constructeur. Doorloopsnelheid van een vergunningsaanvraag is per gemeente verschillend. Gemiddeld kan een vergunning zomaar 2-3 maanden duren. Er zijn snellere voorbeelden maar ook langere. Na verlening geldt er officieel nog een 6-weken bezwaartermijn. Nadat de vergunning is verleend en wij toestemming hebben om te bouwen spreken wij met u een voorlopige week van plaatsen af.

5. Inmeten en productie tekenwerk

Circa 8 weken voor de beoogde week van plaatsen komen we bij u langs om de dakopbouw in te meten. We zorgen ervoor dat alle maten nauwkeurig worden ingemeten zodat uw dakopbouw exact volgens de juiste maat geproduceerd kan worden. Tijdens het inmeten nemen we alle details nog eens met u door. Indien nodig passen we de offerte aan of maken we een aanvullende begroting. Ongeveer 2-3 weken na het inmeten worden de productietekeningen gemaakt en aan u ter controle gesteld.

6. Werkvoorbereiding en productie

Na akkoord van de productietekeningen kunnen we de materialen bestellen en de werkvoorbereiding van het project verder voortzetten. De dakopbouw wordt op onze eigen locatie in Warmenhuizen onder ideale werkomstandigheden met een team van ervaren vakmensen geproduceerd. We gebruiken de beste materialen en een innovatief productieproces. We gaan zo ver dat de complete binnenwanden en stopcontactdozen er al in zitten. Levertijden zijn verschillend en afhankelijk van het type opbouw.

7. Plaatsing en afbouwtijd

Na een dag voorbereiden wordt de dakopbouw in maar één dag met behulp van een kraan geplaatst. Na het plaatsen volgen (gelang de offerte) de verdere buiten- en binnen werkzaamheden. Afhankelijk van het type dakopbouw kunt u rekening houden met een tijdspad van circa 3-4 weken voor een casco plat dakopbouw en een circa 9-11 weken voor een volledig afgebouwde dakopbouw. Een verlegde of verhoogde nok vergt aanzienlijk minder tijd.

8. Garantie en kwaliteit

Concept Dakopbouw is dé specialist voor dakopbouwen op een plat dak, nokverhogingen, -nokverleggingen en alle soorten dakkapellen. We zijn continu bezig om ons proces te optimaliseren en te verduurzamen. Omdat wij het gehele proces van tekening tot productie en plaatsen volledig zelf verzorgen met ons eigen team, garanderen we een hoge kwaliteit. Daarom heeft u met ons garantiecertificaat 15 jaar garantie!

Niet verhuizen maar wel meer woonruimte

Video Impressies
 • Dakopbouw type Steek – Amstelveen
 • Dakopbouw type Hul – Amsterdam
 • Dakopbouw type Baret - Heemstede
 • Dakopbouw type Hul - Amsterdam Zuid
 • Verhoogde Nok - Amstelveen
 • Dakopbouw type Kolbak - Hoofddorp
 • Dakopbouw type Klak - Haarlem
 • 5 dakbouwen type Hul – Amsterdam IJburg
 • Concept Dakopbouw Showreel
 • Dakopbouw Haarlem Fotopromo
 • Timelapse Amstelveen 1
 • Timelapse Amstelveen 2
 • Timelapse Heemstede
 • Timelapse IJburg 1 & 2
 • Timelapse IJburg 3
 • Timelapse IJburg 4
Niet verhuizen maar wel meer woonruimte

Bij Concept Dakopbouw kunt u terecht voor dakkapellen en dakopbouwen in alle soorten en maten. Van monumentaal tot ultra-strak, van hout tot zink.

Ontdek de prefab dakopbouw die bij uw woning past!

Plat dak

Onze bouwkundigen vertalen uw wensen naar een fraai ontwerp en begeleiden uw bouwvergunning.

Dakkapel

Van monumentaal tot ultra strak: u kunt kiezen tussen standaard dakkappellen als maatwerk oplossingen.

Verlegde nok

Een verlegde nok aan de achterzijde biedt in combinatie met een dakkapel aan de voorzijde van uw woning maximale woonruimte.

Verhoogde nok

Verhuizen? Waarom creëert u niet een compleet nieuwe extra etage op uw woning?

Timmerfabriek Kopmels B.V.

Warmenhuizerweg 23
1749 CG Warmenhuizen

Tel. 0224-552080

Telefonische bereikbaarheid:
Ochtend: 09.30 uur - 12.00 uur
Middag: 14.00 uur - 15.30 uur

Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden:
ma. t/m vrij.: 8:30 uur - 17:00 uur