Niet verhuizen maar wel meer woonruimte

Dakopbouw Amstelveen

Een moderne dakopbouw
in de stijl van de jaren ‘30

Op een klassieke jaren ‘30 woning aan de Surmontstraat in Amstelveen heeft Concept Dakopbouw een dakopbouw met verhoogde nok geplaatst. Mede dankzij een doordachte keuze voor materiaalgebruik vormt deze dakopbouw een stijlvolle toevoeging aan zowel de woning als het straatbeeld. De klassieke uitstraling van de dakopbouw met verhoogde nok is te danken aan een slimme keuze voor onderhoudsarme materialen die wat uitstraling en kleur betreft precies past bij de kenmerkende bouwstijl uit de jaren 30.

Dakopbouw verhoogde nok

De dakgoten en boeidelen zijn vervaardigd uit Keralit en voorzien van een klassieke, zinken dakgoot. Doordat de aanwezige dakpannen nog in goede conditie verkeerden, zijn deze vervolgens hergebruikt. De kozijnen en gevelbekleding zijn volledig opgetrokken uit kunststof en dus onderhoudsarm. Door het plaatsen van de dakopbouw is een complete, extra woonlaag ontstaan. De nieuwe, vaste trap leid je tot de grote slaapkamer met eigen badkamer en wasgelegenheid. Elke ruimte is benut, er zijn schuifbare knieschotten aangebracht en boven in de verhoogde nok is zelfs een vliering geplaatst waar nu de Cv-ketel is ondergebracht. 

Impressies verhoogde nok Amstelveen
Verhoogde nok
Dakopbouw met een verhoogde nok, meer hoogte én gebruiksoppervlakte.

Biedt een dakkapel onvoldoende stahoogte? Dan is een opbouw met verlegde nok dé oplossing en biedt veel meer gebruiksoppervlakte dan een dakkapel. De opbouw met verlegde nok wordt aan één zijde van het dak geplaatst. Dit type opbouw wordt toegepast bij een geringe nokhoogte (circa 1,65 - 1,85 m) en steekt ongeveer 80 - 120 cm boven de bestaande nok uit.

Een opbouw aan de achterzijde van het huis wordt vaker toegestaan dan aan de voorkant. Een verlegde nok aan de achterzijde in combinatie met een dakkapel aan de voorzijde is de maximale oplossing. U krijgt er een compleet nieuwe woonetage bij!

Meer hoogte én gebruiksoppervlakte
Behalve meer hoogte levert dit type dakopbouw ook meer gebruiksoppervlakte op omdat de hoogte u veel meer loopruimte biedt. Nu creëert u ruimte genoeg voor een tweepersoonsbed, hoge kast of zelfs een badkamer.


Foto impressies van een dakopbouw met verhoogde nok

Video

Heeft u een vraag over dit type opbouw?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Dit zeggen onze klanten;

 • E. van Laar

  "We zijn superblij!"

  De keuze voor Conceptdakopbouw was voor ons heel logisch. Alles onder één concept, alles in één keer geregeld. Er is door iedereen zéér goed meegedacht en dat leverde goede voorstellen op. De plaatsing liep op rolletjes en omdat we ook de afbouw lieten verzorgen door Conceptdakopbouw konden we snel genieten van onze extra woonruimte. We willen iedereen dan ook bedanken,van Timmerman tot elektricien en van steigerbouwer tot stukadoor.

 • M. Haak

  "Jullie zijn top!"

  Dankzij de dakacrobaten van Conceptdakopbouw hebben wij er nu een prachtige ruime zolderverdieping bij. De hele verbouwing verliep in een prettige sfeer, als er problemen waren dan werd er naar een oplossing gezocht, er werd hard gewerkt en de hele zolder is mooi afgewerkt opgeleverd. We genieten dagelijks van de ruimte. Nogmaals hartelijk dank, jullie zijn top!

 • K. Kiebert

  "Een vlotte werkwijze"
  Zowel bij mijn zoon in Alkmaar als voor mij privé in Leiden hebben jullie onlangs tot volle tevredenheid een prefab dakopbouw geplaatst die wij binnen zelf hebben afgewerkt. Je ziet gewoon tijdens de werkzaamheden de ervaring die zich vertaald in een vlotte werkwijze.
 • J. Ungeheurer

  "Strakke planning, snel geplaatst"
  Wij zijn heel tevreden met de dakopbouw van “Concept dakopbouw” die in oktober 2019 op ons huis is geplaatst. Uitstekend was b.v. ook de planning, en zorgvuldige uitvoering van het werk, speciaal met dank aan Maurice en Remco. De dakopbouw was in een dag geplaatst en alle dakpannen zaten er de zelfde dag ook weer op. In totaal zijn wij heel tevreden met de dakopbouw van Concept dakopbouw.
 • B. Hartingsveld

  "Genieten van de extra kamer"
  Vorig jaar september een verlegde nok laten plaatsen door Concept Dakopbouw. Super vakkundig personeel en goede service. Wij genieten nu al een jaar van onze nieuwe extra kamer in huis.'
 • Z. Bayar

  "We zijn echt dik tevreden"
  Onze ervaring met Concept Dakopbouw tijdens plaatsen volledige dakopbouw was echt een 9+ beleving. Vriendelijk, eerlijk, oprecht, vakkundig en betrouwbaar personeel en bedrijf. Goed bereikbaar en een vast aanspreekpunt. Afspraak is afspraak. Staan open voor feedback en denken graag oplossend mee. Wij zullen Concept Dakopbouw altijd aanbevelen. Zijn echt dik tevreden.
 • D. de Wit

  "Een zee aan ruimte rijker!"
  In juli 2021 is er bij ons een dakkapel geplaatst door Conceptdakopbouw. Wij zijn ontzettend tevreden over het volledige traject van de eerste tekeningen/ offerte tot de uiteindelijke plaatsing van de dakkapel. De medewerkers op kantoor zijn goed bereikbaar, denken mee en hebben de (on)mogelijkheden tijdens de offertefase helder uitgelegd. Tijdens de plaatsing werd erg netjes gewerkt door de mannen en aan het eind van de dag waren wij een zee aan ruimte rijker! Prima kwaliteit voor een eerlijke prijs.

  Timmerfabriek Kopmels B.V.

  Warmenhuizerweg 23
  1749 CG Warmenhuizen

  Tel. 0224-552080

  Telefonische bereikbaarheid:
  Ochtend: 09.30 uur - 12.00 uur
  Middag: 14.00 uur - 15.30 uur

  Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

  Openingstijden:
  ma. t/m vrij.: 8:30 uur - 17:00 uur