Niet verhuizen maar wel meer woonruimte

Dakopbouw Amstelveen

Een moderne dakopbouw
in de stijl van de jaren ‘30

Op een klassieke jaren ‘30 woning aan de Surmontstraat in Amstelveen heeft Concept Dakopbouw een dakopbouw met verhoogde nok geplaatst. Mede dankzij een doordachte keuze voor materiaalgebruik vormt deze dakopbouw een stijlvolle toevoeging aan zowel de woning als het straatbeeld. De klassieke uitstraling van de dakopbouw met verhoogde nok is te danken aan een slimme keuze voor onderhoudsarme materialen die wat uitstraling en kleur betreft precies past bij de kenmerkende bouwstijl uit de jaren 30.

Dakopbouw verhoogde nok

De dakgoten en boeidelen zijn vervaardigd uit Keralit en voorzien van een klassieke, zinken dakgoot. Doordat de aanwezige dakpannen nog in goede conditie verkeerden, zijn deze vervolgens hergebruikt. De kozijnen en gevelbekleding zijn volledig opgetrokken uit kunststof en dus onderhoudsarm. Door het plaatsen van de dakopbouw is een complete, extra woonlaag ontstaan. De nieuwe, vaste trap leid je tot de grote slaapkamer met eigen badkamer en wasgelegenheid. Elke ruimte is benut, er zijn schuifbare knieschotten aangebracht en boven in de verhoogde nok is zelfs een vliering geplaatst waar nu de Cv-ketel is ondergebracht. 

Impressies verhoogde nok Amstelveen
Verhoogde nok
Dakopbouw met een verhoogde nok, Meer hoogte én gebruiksoppervlakte.

Biedt een dakkapel onvoldoende stahoogte? Dan is een opbouw met verlegde nok dé oplossing en biedt veel meer gebruiksoppervlakte dan een dakkapel. De opbouw met verlegde nok wordt aan één zijde van het dak geplaatst. Dit type opbouw wordt toegepast bij een geringe nokhoogte (circa 1,65 - 1,85 m) en steekt ongeveer 80 - 120 cm boven de bestaande nok uit.

Een opbouw aan de achterzijde van het huis wordt vaker toegestaan dan aan de voorkant. Een verlegde nok aan de achterzijde in combinatie met een dakkapel aan de voorzijde is de maximale oplossing. U krijgt er een compleet nieuwe woonetage bij!

Meer hoogte én gebruiksoppervlakte
Behalve meer hoogte levert dit type dakopbouw ook meer gebruiksoppervlakte op omdat de hoogte u veel meer loopruimte biedt. Nu creëert u ruimte genoeg voor een tweepersoons bed, hoge kast of zelfs een badkamer.


Foto impressies van een dakopbouw met verhoogde nok

Video

Heeft u een vraag over dit type opbouw?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Timmerfabriek Kopmels B.V.

Warmenhuizerweg 23
1749 CG Warmenhuizen

Tel. 0224-552080
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Openingstijden:
ma. t/m vrij.: 8:30 uur - 17:00 uur